Geen categorie

Historisch Diest wordt Diest-Online

Deze website ontstond ergens in 2014 nadat ik al een hele tijd gefascineerd was door de restanten van de vestingswerken rond Diest. Ik gebruikte de website vooral als een verzamelplaats voor informatie die ik kon vinden op oude kaarten. Langzaam aan groeide de website verder uit tot een bescheiden historische website over Diest, mijn thuisstad waar ik ook mijn zelfgemaakte foto’s kon plaatsen.

Regelmatig ontvang ik mailtjes met vragen of aanvullingen op deze website. De bezoekerscijfers laten ook duidelijk zien dat er een grote interesse is voor de geschiedenis van Diest. De website haalt momenteel namelijk meer dan 1000 unieke bezoekers per maand. 

Het is dan ook zeer fijn om te zien dat mijn inspanningen van de laatste jaren gewaardeerd worden en het geeft me de drang om de website verder blijven uit te breiden naar een uitgebreid informatieplatform over Diest.

Het zou niet logisch zijn om deze taak helemaal op mezelf te nemen Daarom heb ik besloten om deze website om te vormen tot een online community met een forum, waar iedereen gratis kan registreren en kan deelnemen.

Diest-Online wordt een community voor en door mensen die de stad en haar rijke verleden een warm hart toedragen. Een plek waar er gepraat kan worden over de actualiteit maar ook over het verleden.

Een forum in tijden van Facebook?

Zelfs ten tijde van Facebook waar er al verschillende Facebookgroepen over de stad bestaan, heeft een forum nog steeds grotere voordelen. Zo is een forum veel overzichtelijker en is het makkelijker om specifieke informatie terug te vinden.

Daarnaast is een forum ook veel toegankelijker, want geloof het of niet, niet iedereen heeft Facebook. Er wordt wel gewerkt om in de toekomst gebruikers de mogelijkheid te geven om in te loggen met hun Facebook-account.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: